25 d’abr. 2009

Actualitat de l'Associació

Bé. Com tot bloc que es done, el nostre també s'ha pres un parell de mesos sabàtics. Han sigut unes vacances més o menys llargues, però no han sigut ni en va ni en blanc per al nostre col·lectiu. L’Associació ha continuat al seu ritme, lent, però creiem que productiu. Aprofitarem aquestes línies per fer una retrospectiva dels darrers mesos a l'Associació.

El passat dissabte 28 de març realitzarem una xicoteta sessió. al Forn Cultural de Petrer, destinada a tractar els riscos naturals a Petrer. Ens acompanyà Emilio Martínez, climatòleg de la Universitat d’Alacant. La xerrada va estar molt interessant, com també ho van estar les intervencions dels allí presents. Les conclusions, resumint, van ser que a Petrer existeixen zones amb un elevat risc natural vinculat a un mal planejament de les activitats humanes, fonamentalment, a la zona de la rambla de Puça.




En aquesta línia, els propers 1, 2 i 3 de maig realitzarem unes jornades dirigides a la qüestió camperola, particularmente a l’erosió de les formes d’agricultura tradicional i el seu impacte sobre el medi ambient. Seràn unes jornades que hem titulat “Agricultura, alimentació i medi ambient”, i les realitzarem a la finca de Ferrusa. Allí es podràn veure audiovisuals i realitzar debats a voltant d’aquesta temàtica, ara que aquesta societat sembla prendre consciència sobre els perills del menjar “basura” i, particularment, dels riscos per a la salut dels aliments modificats genéticament.

La programació de les jornades és la següent:

divendres 1 de maig: A partir de les 18.30, audiovisual i debat sobre la realitat de l’agribussines.

dissabte 2 de maig: A les 9 del matí, ruta explicativa pels paisatges de l’agricultura petrerins. A les 18.30 un nou audiovisual i debat sobre alimentació. Per la nit sopar.

diumenge 3 de maig: Convivencia a Ferrusa i assamblea extraordinaria de l’Associació.

Finalment, cal informar de que la proposta feta per aquesta Associació al darrer Foro Jove de Petrer, va eixir elegida junt a altres iniciatives d’altres grups. els prop de cinq-cents euros dels que disposarem es destinaran a l'edició d'una guia didàctica del Paisatge Protegit. Anirem avançant en aquest assumpte les properes setmanes.